Regata za spas "europske Amazone" | WWF

Regata za spas "europske Amazone"

Posted on 06 October 2011
Regata
© Zeleni Osijek
 U posljednje vrijeme europska Amazona, te područje cijelog Regionalnog parka Mura-Drava i budućeg UNESCO-vog Biosfernog rezervata Mura-Drava-Dunav, sve je više na udaru teške mehanizacije. Nadležne institucije su objavile planove za brojne zahvate na navedenom području, a velik dio planiran je upravo na rijeci Dunav. Planirani radovi kao što su kamene obaloutvrde direktno ugrožavaju opstanak Kopačkog rita, svjetski važnog močvarnog područja koje je zbog svoje očuvanosti uvršteno na Ramsarski popis - popis međunarodno važnih močvarnih područja.

Udruge organiziraju regatu za spas "europske Amazobe". Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane koji imaju vlastito plovilo da nam se pridruže na regati.

Najprikladniji su kanui i kajaci, ali je moguće sudjelovati i motornim čamcem. Za zainteresirane osobe koje nemaju vlastito plovilo, osiguran je ograničen broj mjesta, te se stoga prijavite što prije. Za sve sudionike osigurani su hrana i piće.

Program regate:

11.00 - Okupljanje sudionika regate na plaži na Zelenom Otoku kod Batine (GPS koordinate 45.827401 , 18.850694) i press konferencija
11.30 - Ukrcavanje i početak regate
13.00 - Pristajanje na otoku Siga, informiranje sudionika o planovima regulacije i vrijednostima dunavskih prirodnih područja, zajednička fotografija
14.30 - Povratak motornim čamcem do obale, vođena pješačka tura do Sunjog Čarde te transfer do Zelenog otoka
16.00 - Završetak regate

Sudjelovanje potvrdite e-mailom na jasmin@zeleni-osijek.hr ili telefonom 031 565 181 / 091 421 142 3, što prije zbog potreba organizacije.
 

Regata
© Zeleni Osijek Enlarge