Pavan Sukhdev novi predsjednik WWF-a | WWF

Pavan Sukhdev novi predsjednik WWF-a

Posted on 21 November 2017
Pavan Sukhdev
© WWF
Gland, Švicarska– Bivši šef UNEP-ove Inicijative za zelenu ekonomiju Pavan Sukhdev imenovan je novim predsjednikom WWF Internationala. Gospodin Sukhdev će na tom mjestu zamijeniti gđu Yolandu Kakabadse koja će krajem ove godine odstupiti s mjesta predsjednice WWF-a nakon osam godina.
 
 Pavan Sukhdev bio je specijalni savjetnik i voditelj UNEP-ove inicijative za zelenu ekonomiju od 2008. do 2011. godine, radeći u partnerstvu s brojnim međunarodnim i nacionalnim organizacijama kako bi isporučio važno UNEP-ovo izvješće ‘Towards a Green Economy’ (Prema Zelenoj ekonomiji).
 
"Pavan Sukhdev je pravi lider u održivosti i vrlo utjecajan glas među kreatorima politika. Drago mi je što će WWF imati takvu osobu kao sljedećeg predsjednika ", izjavila je gđa Kakabadse.
 
G. Sukhdev je bio voditelj studije (2008-2011) „Ekonomija ekosustava i biološke raznolikosti“ poznatog kao TEEB (‘The Economics of Ecosystems & Biodiversity’), globalne studije koju je od UNEP-a naručila grupa od osam svjetskih lidera i pet novih rastućih tržišta) (G8+5). Zbog njegovog rada na održivosti i ekonomiji ekosustava i biološke raznolikosti osvojio je međunarodna priznanja, uključujući prestižnu nagradu Gothenburg za održivi razvoj i nagradu Blue Planet. Osnivač je i glavni izvršni direktor GIST Advisory, specijalizirane savjetodavne tvrtke koja pomaže vladama i korporacijama otkriti, mjeriti, cijeniti i upravljati njihov utjecaj na prirodni i ljudski kapital.[1] U znak priznanja za njegov rad u pomaganju vladama i korporacijama u prelasku na zelenu ekonomiju, UNEP je imenovao Sukhdeva za UNEP-ova ambasadora dobre volje 2012. godine.[2] Dvije godine ranije Environmental Finance ga je proglasio osobom godine.
 
Marco Lambertini, generalni direktor WWF Internationala izjavio je: "Sretan sam što mogu poželiti dobrodošlicu Pavanu Sukhdevu kao sljedećem predsjedniku WWF Internationala. Pavanova strast i znanje o međuovisnosti gospodarskih i prirodnih sustava savršeno se povezuju s ambicijom WWF-a da postigne promjene u vrijeme kada su bioraznolikost i prirodni resursi pod nezabilježenim pritiskom, i u vrijeme kada priznavanje ključne uloge ekosustava za našu dobrobit, socijalna stabilnost i gospodarski razvoj nikada nisu bili veći. Također bih htio zahvaliti i čestitati gđi Yolandi Kakabadse koja je posljednjih osam godina bila predsjednica WWF-a. Yolandina mudrost, strast i nepokolebljiva potpora pomogli su joj u upravljanju WWF-om u uzbudljiva vremena, kada težimo većoj ambiciji i utjecaju i radimo u skladu s našom vizijijom budućnosti u kojoj ljudi i priroda žive u skladu".
G. Sukhdev je izjavio da mu je preuzimanje odbora velika čast: 
"Drago mi je što se pridružujem WWF-u u ovo uzbudljivo vrijeme kada organizacija prolazi kroz značajne transformacije i definira nove načine rada kako bi ostvarili promjenu i redefinirali odnos čovječanstva s planetom. Ova generacija i WWF imaju veliku priliku da izgraditi održivu budućnost za sve, a ključni trenuci su na našoj strani. "
 
Pavan Sukhdev
© WWF Enlarge