Ovog Badnjaka poslužite puno more na vašem tanjuru | WWF

Ovog Badnjaka poslužite puno more na vašem tanjuru

Posted on 20 December 2017
Bakalar
Bakalar
© WWF AT
Svatko može dati svoj doprinos poboljšanju stanja u morima bez da se odrekne ribljeg obroka. Odgovorna kupnja je ono što čini razliku. Nažalost, izbor proizvoda  iz ribarstva koji dolaze iz održivih izvora predstavlja izazov za mnoge potrošače jer ih u našim zemljama nije lako pronaći kao u razvijenijim zemljama.

WWF-ov vodič za kupnju proizvoda iz ribarstva www.kojuribukupiti.org nudi jednostavno rješenje i lakše snalaženje prilikom odabira vašeg omiljenog ribljeg jela. Optimiziran za mobilne uređaje, vodič je praktičan prilikom odluke o kupnji u trgovini ili ribarnici. Preporuke u skladu s jednostavnim sustavom semafora za više od 60 različitih vrsta pomoći će potrošačima da brzo i odgovorno odluče koju ribu kupiti. Vodič također uključuje riblje recepte renomiranih europskih kuhara, kao i priče koje se kriju iza vašeg tanjura prilikom svakog odabira ribe koja se na njemu nalazi.

Kako bi riblja večera uoči Božića bila održiva, WWF preporučuje: izaberite organske proizvode iz ribarstva. Također, MSC i ASC oznake označuju proizvode iz ribarstva koji su ulovljeni na održiv odnosno uzgojeni na odgovoran način. Za proizvode iz ribarstva koji na sebi nemaju nikakve posebne oznake, savjet pronađite u vodiču.

 
Bakalar
Bakalar
© WWF AT Enlarge