Pomozite zaštititi ljepote prirode | WWF

POMOZITE ZAŠTITITI PRIRODNE LJEPOTE!

© Mario Romulic

Brojne su prirodne ljepote kojima se možemo diviti u Europi. Među njima su i četiri prekrasne vrste: vuk, ris, medvjed i kornjača.

Oni su zaštićeni prema EU Direktivi o staništima, ali još uvijek postoje velike prijetnje. Pomozite nam osigurati opstanak ovih čudesnih bića u našoj prirodi i širiti o njima riječ: oni su ovdje da ostanu!

U narednim mjesecima ćemo podijeliti više informacija o prirodnim ljepotama i zaštićenim vrstama poput risa, medvjeda i kornjače. Pratite nas!
Do tada, pozivamo vas da saznate više o vuku.

Video je proizveo biolog i snimatelj Zenon Wojtas, koji je komentirao ovaj jedinstveni susret govoreći:

"Promatranje risa i vuka u njihovom prirodnom staništu je izuzetno teško i rijetko. Često provodim mjesece u ledenim uvjetima kako bih vidio životinje u prirodi. Ovaj susret je jedinstven jer nam daje uvid u sklad koji postoji u prirodi, gdje predatori mogu živjeti u istom staništu bez da naštete jedni drugima. Kako je vuk polako hodao prema ženki risu, ona je leđima zaštitila svoju mladunčad, kao što bi i svaka majka učinila. Nije to bila borba, vuk se samo želio igrati".

Zašto je ris gotovo izumro? Gdje ga možemo pronaći i što je poduzeto kako bi se zaštitila ova sramežljiva i lijepa životinja?

SAZNAJTE VIŠE

Naša percepcija vuka često je pod utjecajem bajki, no koliko zapravo znamo o ovoj životinji?

Saznajte više o vuku u Europi, i pročitajte intervjue sa stručnjacima o vuku kao i priče s ljudima koji su naučili raditi i živjeti s vukovima.

SAZNAJTE VIŠE

Smeđi medvjed je jak, no svejedno mu prijeti izumiranje u nekim djelovima Europe.
Saznajte više o kralju europskih šuma!

SAZNAJTE VIŠE