Pojačajmo zvuk prirode! | WWF
© WWF

U Europi se nalazi prekrasna prirodna baština: prašume poput Čorkove uvale, Hajdučkih i Rožanskih kukova na Velebitu u Hrvatskoj, podzemlje kao Škocjanske jame u Sloveniji, visoki planinski krški ekosustavi i jedinstveni očuvani alpski kulturni krajolik poput Nacionalnog parka Triglav u Sloveniji, prekrasna jezera, oceani, rijeke i močvare poput  Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav  ili Doñane u Španjolskoj, te tisuće jedinstvenih životinja poput risa, vuka, medvjeda, kornjače, morske medvjedice ili čovječje ribice.
 
Provođenje vremena u prirodi i uživanje u bogatstvu i raznolikosti prirodnih zvukova donosi brojne dobrobiti za naše zdravlje i kvalitetu života.

Ministri zaduženi za pitanja prirode i okoliša u Europi i Junckerova komisija trenutačno raspravljaju o promjeni EU propisa o zaštiti prirode, koji su više od 25 godina pomagali u očuvanju prirodne baštine.

Važna rasprava održat će se u Amsterdamu u razdoblju od 28. do 30. lipnja, a konačna odluka o budućnosti ovih propisa bit će donesena u narednim mjesecima. Vaše pjesme pomoći će pojačati zvuk prirode i osigurati da i propisi o zaštiti prirode ne budu izmijenjeni, već da ih se ispravno provodi diljem Europe.  
 

Ljepote prirode

© Think Digital / WWF
© Think Digital / WWF

Posljednje vijesti o europskoj prirodi 1000 dana neizvjesnosti!

Greenhouse Gases

Plan Europske Komisije za čistu energiju još uvijek previše prljav

Europska komisija nije uspjela pokazati hrabarost i vodstva na području obnovljivih izvora energije i odgovoriti na izazove Pariškog klimatskog ...

30 Nov 2016 Read more »
Wild Wonders of Europe

WWF očekuje konkretne akcije nakon završetka rasprave o prirodi ministara EU

WWF welcomes the European Council conclusions adopted today on the 2015. Mid-Term Review of the EU Biodiversity Strategy highlighting the need for ...

16 Dec 2015 Read more »