More | WWF

More

 rel=
Telašćica
© Romano Petesic
Jadransko more izloženo je nizu sve većih pritisaka na njegove prostorne i prirodne resurse, od prekomjernog izlova morskih organizama do masovnim turizmom potaknute intenzivne urbanizacije obale, onečišćenja mora te pojačanog prometa ljudi i roba. Povrh svega, neupitno će rasti i utjecaj globalnih klimatskih promjena. Jedini učinkoviti odgovor ovim prijetnjama zasad su morska zaštićena područja. To su područja mora i obale koja su izdvojena zbog svoje ekološke, kulturne i estetske vrijednosti, a omogućavaju očuvanje podmorja i potiču ekonomiju lokalne zajednice.

WWF u regiji provodi projekte vezane uz očuvanje morskih zaštićenih područja, potiičući bolje upravljanje tim područjima ali i bolju suradnju upravljača s njihovom lokalnom zajednicom.  Potičemo i razvoj održivog turizma u morskim zaštićenim područjima, kao i općenito u svim zaštićenim područjima regije. Uz to, provodimo i projekte vezane uz promidžbu održivog ribarstva. 

Istražite naše projekte!

Prepoznajte vrijednosti naše prirode

 
	© Kornati National park
Pronađite podatke, priče i primjere najbolje prakse kako prirodne vrijednosti možemo održivo koristiti kao doprinos gospodarskom i društvenom razvoju naše regije.