Blue Smart | WWF

Blue Smart

Projekt BLUE SMART završio je u prosincu 2018. godine. Osposobljavanje novih generacija studenata i stručnjaka nastavit će se kroz diplomski studij „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima" i on-line tečaj "Osnove dobre prakse u ribarstvu".
BLUE SMART - Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources projekt je provođen u razdoblju 2017.-2018. čiji je cilj bio stvaranje novih vještina i znanja u sektoru plavog gospodarstva te povećanje mogućnosti novih poslova sadašnjih i budućih zaposlenika ovog sektora u Zadarskoj županiji.

Nositelj projekta je Sveučilište u Zadru (Odjel za ekologiju, agronomiju i akvakulturu), a partneri su Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA, Cromaris d.d. i WWF Adria.

POSJETITE BLUE SMART INTERNETSKU STRANICU 

Projekt je imao dva specifična cilja:
1. Stvoriti uvjete za osposobljavanje novih generacija studenata i stručnjaka s odgovarajućim znanjima i vještinama koje odgovaraju potrebama plavog sektora. Cilj je postignut stvaranjem preduvjeta za uspostavu diplomskog studija „Održivo upravljanje vodenim ekosustavima" na Sveučilištu u Zadru. Studij je pokrenut u listopadu 2017. godine, a njegovo izvođenje je prilagođeno izvanrednim studentima.
2. Pružiti ljudima koji već rade ili se planiraju zaposliti u plavom sektoru nove potrebne vještine. Cilj je postignut izradom tečaja „Osnove dobre prakse u ribarstvu". Navedeni tečaj je otvoren i dostupan svima, a zainteresirane osobe mogu mu pristupiti putem online platforme te će tako stjecati ECVET bodove, prepoznate u cijeloj Europi kao jedan od modela priznavanja cjeloživotnog obrazovanja.
 
BLUE SMART je odobren u sklopu natječaja „Blue Careers in Europe“ koji je raspisala Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća (EASME) u ime Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo a vrijedan je 320.000 eura. 

Projekt BLUE SMART završio je u prosincu 2018. godine. Više informacija o studiju i tečaju na linku https://www.bluesmart.hr/hr/