Kroz održivo ribarstvo do održive hrane - Fish Forward | WWF

Kroz održivo ribarstvo do održive hrane - Fish Forward

 rel=
Žutoperajna tuna, Filipini
© WWF
Čak 11 europskih zemalja. Više od 300 milijuna građana. Jedan projekt.
Jeste li znali da je EU najveći svjetski uvoznik proizvoda iz ribartsva i da 50% uvoza dolazi iz zemalja u razvoju? Jeste li znali da odabirom odgovarajuće ribe podržavate ribare i njihove obitelj te oporavak ribljeg fonda zemalja u razvoju? Možete li prepoznati ribu ulovljenu na održiv način, kada je vidite?

WWF je započeo 'Europsku godinu za razvoj 2015. "  radom na spomenutim i sličnim pitanjima s informativnom kampanjom koja promiče održivu budućnost za ljude i ribe.  Kroz tri godine trajanja projekta, ljude diljem Europe poticalo se da gledaju izvan granica zemalja u kojima žive i saznaju više o tome kako izbor njihove  hrane iz mora utječe na društvo i okoliš.

Projektnim aktivnostima WWF je nastojao povećati znanje i informiranost potrošača, korporativnog sektora i vlasti kako održivi proizvodi iz ribarstva mogu napraviti razliku. U tom pogledu, globalno smanjenje siromaštva i ekološki napredak su u središtu ovog projekta, sufinanciranog od Europske unije.

Aktivnosti osvještavanja javnosti provode se u 11 europskih zemalja tijekom 2015, 2016 i 2017. godine. Projekt završava  31.12.2017, a već od 1. siječnja 2018 kreće nastavak projekta, s naglaskom na održive proizvode iz ribarstva i njihovom vezom s klimatskim promjenama. 

Više informacija na www.fishforward.eu i www.kojuribukupiti.org

Zemlje uključene u projekt:
Austrija
Bugarska
Hrvatska
Francuska
Njemačka
Grčka
Italija
Portugal
Rumunjska
Slovenija
Španjolska
 
Trajanje projekta:
2015. – 2017.
 

 
 
	© WWF Adria
Fish Forward predstavljanje projekta u Hrvatskoj
© WWF Adria

Ambasadorice Fish Forwarda

Šefica kuhinje Hotela Esplanade Ana Grgić, TV voditeljica Barbara Kolar i stand-up komičarka Marina Orsag službene su ambasadorice projekta Fish Forward u Hrvatskoj.

Pogledajte videa koja prate našu kampanju!