Jo Plastikes! | WWF

LUFTA KUNDËR NDOTJES NGA PLASTIKA

Tetë milion tonë plastikë rrjedhin në oqeanet tona çdo vit. Kërkoni nga qeveritë e botës që të ndërmarrin veprime të më një hershme që të ndalojnë krizën para se të jetë shume vonë!

© WWF / Troy Mayne
© Shutterstcok

Plastika është çdo kund. Nga plazhet e Indonezisë deri në Arktik, dhe në mënyrë të heshtur është duke mbytur planetin tonë.

Shumica e plastikës bëhen plehra pas një përdorimi të vetëm. Plastika ka ndotur tokën, lumenjtë dhe oqeanet. Ka hyrë edhe në zinxhirin tonë ushqimor. Çdo vit njerëzit dhe kafshët po marrin më shumë plastikë nga ushqimi dhe uji i pijshëm. Shumë prej nesh po bëjmë përpjekje për të zvogëluar ndotjen nga plastika, por është koha që qeveritë dhe bizneset të marrin gjithashtu përgjegjësinë e tyre të plotë.
 
Bashkohu me luftën tonë! Thirrni qeveritë tona që të bëjnë një marrëveshje globale ligjore për të ndaluar plastikën që po ndote oqeanet tona!
 

© WWF Adria