WWF Adria suosnivač novog studija u Zadru: “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima” | WWF

WWF Adria suosnivač novog studija u Zadru: “Održivo upravljanje vodenim ekosustavima”

Posted on 05 September 2017
Sveučilište u Zadru
Sveučilište u Zadru
© Sveučilište u Zadru
Početkom  2017. godine WWF Adria postala je dio Blue Smart projekta, punog naziva Blue Education for Sustainable Management of Aquatic Resources. Projekt je uspješno integrirao partnere znanstvenog (Sveučilište u Zadru) i javnog sektora (Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA), nevladinu organizaciju (WWF Adria) i gospodarski sektor (Cromaris d.d.o.). U okviru ovog projekta osmišljen je i osnovan novi diplomski studij na Odsjeku za ekologiju, poljoprivredu i akvakulturu Sveučilišta u Zadru koji je službeno predstavljen 5. rujna. Naziv novoosnovanog studija je Održivo upravljanje vodenim ekosustavima, a prva predavanja za studente započet će u listopadu ove godine.

U sklopu projekta, do kraja 2018. godine razvit će se i on line tečaj namijenjen sadašnjim i budućim zaposlenicima sektora ribarstva, koji će omogućiti njihov daljnji razvoj i proširivanje vještina te povećati mobilnost zaposlenicima srodnih sektora.

Novi studijski program kao i on line tečaj temelje se na principu održivosti u plavom gospodarstvu i prvi je ovakve vrste u regiji. WWF Adria je ponosna što je dio ovog unaprjeđenja obrazovnog sustava.

Saznajte više na https://bluesmart.hr/en/blue_smart_project/
Sveučilište u Zadru
Sveučilište u Zadru
© Sveučilište u Zadru Enlarge