Predstavljen novi vizualni identitet Turističkog klastera Una | WWF

Predstavljen novi vizualni identitet Turističkog klastera Una

Posted on 21 December 2017
Vizualni identitet Turističkog klastera Una
© Ahmed Ibrahimpašić
BIHAĆ – Na redovitoj Skupštini Turističkog klastera Una održanoj u PETAK u Bihaću predstavljen je vizualni identitet destinacije kroz grafička rješenja specifičnih oblika turističke ponude autora Ahmeda Ibrahimpašića. Klaster, koji je osnovan prije devet mjeseci u okviru WWF-ovog projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude“, usvojio je i izvještaj o aktivnostima svojim dosadašnjim aktivnostima , a predstavljen je i okvirni plan rada za sljedeću godinu.
 
„Ovo je samo dio aktivnosti koje će pridonijeti izgradnji identiteta destinacije, boljoj promociji, podizanju kvalitete usluge i jačanju konkurentnosti sektora turizma. Kreiranjem vizualnog identiteta destinacije i samog klastera započeli smo planirani proces podizanja svijesti. Proizvodi i usluge sa oznakom UNASANA ispunjavaju sve kriterije održivog poslovanja u zaštićenom području da bi bili što prepoznatljiviji i svojom kvalitetom jedinstveni u regiji –  istaknula je Zrinka Delić iz WWF Adrije, voditeljica projekta „Zaštićena područja za prirodu i ljude – terenski projekt Una“.  
 
„Osmišljavajući ovaj logotip  uzeli smo u obzir sva obilježja područja poput planina, slapova i kulturnog nasljeđa. Zadatak nam je bio razviti cijelu priču, tj. osim glavnog logotipa osmisliti i tzv. podetikete kao što su  smještaj, gastronomija, avantura, kulturno nasljeđe i dr.
Sam naziv oznake 'UNASANA' izabran je jer kao riječ ima jedinstveno značenje, potrebnu melodičnost i predstavalja glavna obilježja ove turističke regije,“ rekao je autor  Ahmed Ibrahimpašić.   
 
„Želimo uključiti što više novih članova u rad klastera, radit ćemo i na jačoj promociji i prezentirati se i predstavljati  na sajmovima, kreirati nove turističke pakete koje ćemo plasirati turističkim agencijama u zemlji i u regiji. Osim navedenog, u narednoj godini WWF će podržati klaster i nizom radionica i treninga u svrhu poboljšanja gastro ponude i poboljšanja načina prezentiranja te ponude,“ zaključila je Delić.
 
“Zaštićena područja za prirodu i ljude – terenski projekat Una“ dio je spomenutog regionalnog projekta koji financira švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju Sida. Cilj projekta je osigurati uvjete za ekonomsko jačanje ovog područja pokretanjem novih ili proširenjem postojećih djelatnosti, kao i uspostaviti eko tržnice te plasirati proizvode iz Parka unutar turističke ponude, brendirati ih i standardizirati.
Vizualni identitet Turističkog klastera Una
© Ahmed Ibrahimpašić Enlarge
Nacionalni park Una, BIH
© Robert Pašičko Enlarge
Svečana proslava
Turistički klaster Una osnovan je u ožujku 2017.
© Hilary Cottrill Enlarge