Dr. Deni Porej imenovan direktorom WWF Adrije | WWF

Dr. Deni Porej imenovan direktorom WWF Adrije

Posted on 02 April 2018
dr. Deni Porej
© WWF
ZAGREB – Dr. Deni Porej postao je direktor WWF Adrije, svjetske organizacije za zaštitu prirode. WWF Adria je regionalni ured sa sjedištem u Zagrebu, a uz Hrvatsku, organizacija kroz razne aktivnosti djeluje u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Kosovu*, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.
 
Po struci biolog, Deni Porej je doktorirao na katedri „Evolucija, ekologija i biologija organizama“ na Ohio State University u Sjedinjenim Američkim Državama na temu invazivnih vrsta , nakon čega postaje direktor znanosti očuvanja okoliša u The Nature Conservancy OHFO. Godine 2007. vraća se u Europu, gdje postaje direktor programa u WWF-ovom Mediteranskom programu. Na toj poziciji ostaje sve do 2. travnja ove godine, kada postaje direktor WWF Adrije. 
 
„U posljednjih sam 10 godina uložio puno napora da utemeljimo WWF Adriju i ovo je logičan slijed moje karijere. U skladu s WWF-ovom misijom da zaustavimo degradaciju prirode i potaknemo čovjeka da živi s njom u skladu, uvijek nastojim misliti globalno a djelovati lokalno. Upravo je to ono što radimo i u našoj regiji koja se ističe bogatstvom biološke raznolikosti u cijeloj Europi“, ističe Deni Porej.
 
„Naša organizacija radi na boljem i svrsishodnijem uključivanju lokalnih zajednica u odluke o korištenju prirodnih resursa – ribe, rijeka, zaštićenih područja… Vjerujem da u ovom aspektu sve države u kojima radimo žele brz napredak, tu smo da pomognemo našim partnerima u civilnom i poslovnom sektor, kao i državnim institucijama. Raduje me što ću voditi velik tim entuzijasta zaljubljenih u prirodu, koji su svoj život posvetili njezinu očuvanju“, zaključuje.
 
WWF je jedna od najvećih i najuglednijih svjetskih nezavisnih organizacija za zaštitu prirode, utemeljena 1961. godine, s gotovo šest milijuna pristaša i globalnom mrežom aktivnom u više od stotinu zemalja. U našoj regiji WWF djeluje od početka ovog stoljeća kroz partnerstvo s drugim nevladinim organizacijama, a sama WWF Adria službeno je osnovana 2015. godine. Rad organizacije u regiji usmjeren je na unaprjeđenje održivog upravljanja rijekama, močvarama, šumama i zaštićenim područjima, te na očuvanje mora.
 
Za više informacija  i dogovor intervjua s g. Porejem:
Petra Boić Petrač, voditeljica odjela komunikacija, WWF Adria, +385 91 2905 976, ppetrac@wwfadria.org
dr. Deni Porej
© WWF Enlarge