Izložba Parkova Dinarida u Ljubljani | WWF

Izložba Parkova Dinarida u Ljubljani

Posted on 01 October 2018
Parks Dinarides logo
© Leo Burnett
Najveći ljubljanski gradski park Tivoli od 15. studenoga krasit će 120 fotografija s najljepšim prirodnim prizorima iz naše regije. „Priroda nas povezuje – Parkovi Dinarida“ naziv je izložbe čiji je cilj promocija zaštićenih područja koji su dio Parkova Dinarida – Mreže zaštićenih područja Dinarida, a koja pripadaju širem geografskom prostoru država Dinarskog luka: Albaniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu*, Srbiji i Sloveniji.

Izložba će predstaviti prirodne i kulturne vrijednosti zaštićenih područja Dinarida, dobrobiti zaštite tih područja za lokalne zajednice, kao i za stanovnike u regijama u kojima se ta područja nalaze. Fotografije će biti postavljene u vanjskom izložbenom prostoru jedne od najprometnijih lokacija u Ljubljani – Plečnikove promenade koja sa stalnom izložbenom postavkom povezuje centar Ljubljane sa šumskim kompleksom Parka Tivoli, Rožnik i brdo Šiška, a godišnje je posjeti dva milijuna ljudi.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, koji je za tu prigodu pozvao i svoje kolege iz glavnih gradova država u regiji. Uz Parkove Dinarida, postavljanje ove izložbe koja će biti otvorena dva mjeseca, organiziraju Krajinski park Tivoli i WWF Adria.
Parks Dinarides logo
© Leo Burnett Enlarge
Izložba Parkova Dinarida bit će postavljena u ljubljanskom gradskom parku Tivoli
© Krajinski park Tivoli Enlarge