Promjena načina poslovanja | WWF

Promjena načina poslovanja

WWF surađuje s tvrtkama s ciljem unaprijeđenja njihovih praksi poslovanja.
Za korporacijski angažman, WWF ima tri najvažnija principa:
 
 
  • Jednakopravno partnerstvo
  • Transparentnost 
  • Uzajamno pravo na neslaganje
 
WWF-ov pristup suradnji s privatnim sektorom je konstruktivan i orijentiran na rješenja. Istovremeno obuhvaća metode usmjerene na suradnju i izazovne ciljeve. Najvažnije od svega je da pristup uvijek gleda u budućnost. 
 rel=
WWF International Corporate Partnerships Report 2014
© WWF International
Potrošnja, tvrtke i bioraznolikost
 
Uvjeravanjem samo 100 ključnih kompanija da posluju održivo, prema tvrdnjama Jasona Claya iz WWF-a, svjetsko tržište bi se usmjerilo na zaštitu planete koju smo već prerasli svojom potrošnjom. 
Saznaj više o WWF-ovim naporima da se tržište transformira 
 
	© WWF
Naše partnerstvo s privatnim sektorom omogućuje korist za zaštitu okoliša koja nam pomaže u ostvarivanju ciljeva. Jednako tako pruža nam i priliku za povećanje poslovnih obveza vezanih uz održivi razvoj i okolišno prihvatljive korporacijske postupke.  
 
Naši korporacijski partneri predstavljaju jedne od najboljih u korporacijskoj društvenoj odgovornosti i okolišnim praksama – ali uključuju i tvrtke koje su dosad imale loše ili mješovite okolišne prakse i gdje postoji realni potencijal za pozitivne promjene. 
 
WWF surađuje s poslovnim sektorom na sljedeći način: 
 
 
  • Kampanjama i lobiranjem – WWF nastavlja svoju ulogu vjerodostojnog i utjecajnog svjetskog predvodnika s kampanjama i lobiranjem u tvrtkama na najvišoj mogućoj razini, koristeći niz sredstava, uključujući naše on-line kampanje
 
  • Promoviranjem promjena tržišta – surađujemo s vodećim tvrtkama i njihovim lancima opskrbe kako bismo promijenili način na koji se ključni svjetski proizvodi izrađuju, prerađuju i konzumiraju diljem svijeta. Ovo se postiže kroz specifične Globalne Inicijative, posebice Market Transformation (Transformacija tržišta), China for a Global Shift (Kina za Globalni Pomak), Smart Energy (Pametna energija) i Smart Fishing (Pametno ribarenje) – jednako kao i našu Global Forest and Trade Network (Svjetska mreža šuma i trgovanja). 
 
  • Poboljšavanjem okolišnih izvedbi i osiguravanjem dobiti za zaštitu okoliša – naše Partnerstvo u zaštiti, temeljeno na rezultatima s multinacionalnim korporacijama, traži, između ostalog, da se ostvari izravna konzervacijska korist i postave standardi za okolišno poboljšanje unutar poslovnog sektora. Također vodimo niz programa koji pomažu tvrtkama da smanje otisak CO2 kao i programe obuke za održivost, One Planet Leaders (Vođe jednog planeta).
 
 
  • Promoviranjem svijesti o okolišu – svi naši korporacijski partneri promoviraju svijest o odgovornim okolišnim praksama među kupcima, zaposlenicima i ostalim dionicima. Pored toga, naše medijsko udruženje pomaže oblikovati WWF-ov rad u javnom spektru. 
 
	© WWF-Switzerland
Iako su tvrtke često dio problema, nedvojbeno bi trebale postati dio rješenja...
© WWF-Switzerland
Panda znači poslovanje
 
Promjene u korporacijskim praksama su nužne ako se želi postići stvaran napredak u rješavanju izazova u zaštiti okoliša kao što su klimatske promjene, pomicanje prema obnovljivim izvorima energije i čistim tehnologijama, postupno uklanjanje toksičnih kemikalija i osiguravanje održivog korištenja prirodnih resursa kao što su drvo, riba i pitka voda. 
Climate savers  
	© Climate savers
Climate savers
© Climate savers
Postanite dio Climate Savers programa- neka vaša tvrtka bude predvodnik prema održivoj budućnosti!