Nisam od plastike! A ti? | WWF

Nisam od plastike! A ti?

Posted on 04 June 2018
Vizual izazova #NisamOdPlastike
© nisamodplastike
Jeste li znali da se u morima i oceanima nalazi više od 150 milijuna tona plastike, što je, za vizualnu usporedbu, čak 10 milijuna autobusa? To dovodi do smrti 100.000 morskih sisavaca, ali i truje ogroman broj riba koje završe na našim tanjurima. Jeste li znali da će, u slučaju zanemarivanja ovog problema, plastični otpad do 2050. godine u oceanima biti prisutan u većoj količini od same ribe?

Zbog toga smo sa zastupnikom u Europskom parlamentu Davorom Škrlecom i udrugom Prijatelji životinja pokrenuli jednomjesečni izazov na društvenim mrežama u borbi protiv plastike za jednokratnu uporabu, kao što su plastične vrećice, čaše, pribor za jelo, boce i upaljači.

Izazov se provodi tijekom lipnja i cilja na aktivno uključivanje što većeg broja hrvatskih građana na društvenim mrežama zbog podizanja svijesti o problemima jednokratne plastike. To je poticaj na prestanak korištenja jednokratne plastike, odnosno poziv na korištenje jednako dobrih alternativa kao što su platnene ili kartonske vrećice, staklo i šibice i sl.

Sudjelovati je lako: potrebno je podijeliti vizual na svom profilu, dodati: #NisamOdPlastike, ne budi ni ti! Te pozvati nekoliko svojih prijatelja da krenu u isti izazov.

Kako bismo ispitali stvarne navike građana kada je u pitanju korištenje i zbrinjavanje plastike za jednokratnu upotrebu, ali i njihovu spremnost na promjenu navika, tj. zamjenu jednokratne plastike alternativama, pozivamo vas da ispunite našu anketu!
Vizual izazova #NisamOdPlastike
© nisamodplastike Enlarge