Konferencija o upravljanju održivim turizmom u zaštićenim i Natura 2000 područjima | WWF

Konferencija o upravljanju održivim turizmom u zaštićenim i Natura 2000 područjima

Posted on 15 June 2018
Tijekom konferencije bit će organiziran posjet centru Beli gdje su bjeloglavi supovi
© Arhiva JU Priroda
Rezervirajte svoje vrijeme da sudjelujete na našoj konferenciji o upravljanju održivim turizmom u zaštićenim i Natura 2000 područjima! Konferencija će se održati u razdoblju od 22. do 24. listopada ove godine u Opatiji u Hrvatskoj, a organiziramo je u okviru Interreg projekta ˝Ekoturizam srednje Europe: alati za zaštitu prirode - CEETO˝.
 
Predstavnici donositelja odluka na nacionalnoj razini, agencija iz područja zaštite prirode i turizma, upravljača zaštićenih i Natura 2000 područja, projektni partneri i drugi stručnjaci čije se sudjelovanje očekuje na konferenciji, tijekom tri dana imat će priliku čuti o najuspješnijim mjerama za smanjenje negativnog utjecaja turističkih posjeta u zaštićenim i Natura 2000 područjima. Govorit će se i o uspostavi kvalitetne međusobne suradnje više sektora na pojedinom području u cilju očuvanja prirode kao podloge za društveni i gospodarski rast. Uz zanimljiva izlaganja planirana je i posjeta Centru za posjetitelje i Oporavilištu za bjeloglave supove Beli, kao primjeru dobre prakse suradnje u osvještavanju posjetitelja i javnosti o važnosti zaštićenih vrijednosti prirode, te usmjeravanju turističkih posjeta. Konferencija je prilika za susret članova CEETO mreže koja je osnovana ranije ove godine, a omogućuje suradnju i umrežavanje stručnjaka i zaštićenih područja u srednjoj Europi s ciljem dijeljenja znanja i praksi u razvoju, provedbi i promociji upravljanja održivim turizmom.
 
CEETO projekt je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru programa Interreg Srednja Europa. Tijekom projekta provode se pilot aktivnosti vezane za testiranje alata i metoda upravljanja turističkim posjetima i održivim korištenjem prirodnih resursa u nekoliko zaštićenih i Natura 2000 područja u Austriji, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj i Sloveniji.
 
Tijekom konferencije bit će organiziran posjet centru Beli gdje su bjeloglavi supovi
© Arhiva JU Priroda Enlarge