What would you like to search for?

Our News

WWF Adria i Košarkaški klub Cedevita Zagreb zajedno pozvali građane da se uključe u obilježavanje Sata za planet Zemlju

Košarkaški klub Cedevita uključio se u kampanju "Sat za planet Zemlju"

ZAGREB - Ovogodišnji Earth Hour – Sat za planet Zemlju održat će se 25. ožujka od 20:30 do 21:30h, a toj se akciji ove godine pridružio i Košarkaški klub Cedevita koji je sve svoje navijače pozvao da djeluju protiv klimatskih promjena.  

Glavni cilj Sata za planet Zemlju je podići glas i osvijestiti građane o globalnim problemima koje uzrokuju klimatske promjene. Košarkaši KK Cedevita to su već napravili u subotu 18. ožujka na prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja košarkaške ABA lige kada su igrali protiv beogradskog Partizana. Igrači su na teren Male dvorane Doma Sportova u Zagrebu istrčali u majicama WWF-a s logom pande, a službeni spiker utakmice više puta je pred punom dvoranom pozvao pojedince i poslovni sektor da se uključe u ovu akciju i pomognu proširiti svijest o štetnosti utjecaja klimatskih promjena.

Utakmica je bila u izravnom prijenosu na nekoliko regionalnih sportskih televizijskih programa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji.

Sat za planet Zemlju u Guinessovoj knjizi rekorda upisan je kao najveća svjetska volonterska akcija, a broj onih koji sudjeluju iz godine u godinu sve je veći. WWF je ovogodišnju akciju posvetio klimatskim promjenama.
Košarkaški klub Cedevita Zagreb kao ambasador WWF-a  i partner Sata za planet Zemlju ovim putem poziva sve gradove, institucije, škole, fakultete, kompanije ali i pojedince da u subotu 25. ožujka od 20:30 do 21:30 ugase svjetla i uključe se u ovu hvalevrijednu akciju!

Share This!

Help us spread the message