Drava je život | WWF

What would you like to search for?

Our News

Drava je život

Prohladnu siječanjsku subotu, čak i suviše toplu za ovaj zimski period, zaljubljenici u rijeke već su tradicionalno rezervirali za 12. Zimski spust, u organizaciji Rafting kluba Matis.

Dvjestotinjak dobro raspoloženih sudionika i sudionica okupilo se u Svibovcu Podravskom kako bi se čamcima i kajacima spustilo starim tokom rijeke Drave do Varaždina uz slogan "Naše rijeke, naše blago". Prije samog starta dobro opremljenoj ekipi veslača obratio se Nikola Želimorski iz udruge Matis.

"Drava je život. Vjerujem da je nekima od vas druga rijeka važna i život znači. Stoga pustimo da naše rijeke i dalje slobodno teku", poručio je Želimorski.

Podršku je i ove godine pružila WWF Adrija ispred koje je okupljene pozdravila Irma Popović Dujmović.

"Zadovoljstvo nam je i ove godine dati podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi čiji je fokus na iznimnom bogatstvu naših rijeka, u ovom slučaju Drave. Rijeke su život, naše blago i moramo ih očuvati te osigurati da i dalje slobodno teku", rekla je Popović Dujmović.

Kako sve ne bi ostalo na teoriji, odnosno priči o prirodnom bogatstvu i biološkoj raznolikosti Drave, ali i drugih rijeka, dravski avanturisti krenuli su gumenim čamcima i kajacima prema Varaždinu. Uz budno oko HGSS-a uživali su u prirodi i druženju do završne točke ove avanture. Rastući broj sudionika i sudionica Zimskog spusta iz godine u godinu potvrđuje kako je vrlo lako zaljubiti se u Dravu i spoznati zašto toliko ljudi predano radi na očuvanju ovog prirodnog blaga.
Zimski spust 2020.

Share This!

Help us spread the message