What would you like to search for?

Our News

Poziv na panel: „Gotovo svakog sata na Zemlji izumre jedna vrsta. Kakvu odgovornost u tome ima vaša organizacija?“

WWF i WOOM.ZONE organiziraju panel raspravu povodom Dana planeta Zemlje o odgovornosti privatnog sektora u gubitku bioraznolikosti

Gotovo svakog sata na planetu izgubimo jednu vrstu. Svjetske populacije sisavaca, ptica, vodozemaca, gmazova i riba u prosjeku su smanjene za dvije trećine u manje od 50 godina. Ovi zabrinjavajući podaci koje je WWF objavio u svom posljednjem Izvještaju o stanju planeta temelj su rasprave koju WWF i WOOM.zone platforma organiziraju sutra, u petak 22. travnja, kada obilježavamo Dan planeta Zemlje.
 
Ovi katastrofalni podaci posljedica su ekspanzije globalne trgovine, potrošnje, rasta stanovništva i ubrzane urbanizacije, zbog čega vrste gube svoja staništa ili bivaju izlovljene te izumiru. Ne odnosi se to samo na populacije divljih vrsta, već i na ljudsko zdravlje, gospodarstvo i sve druge aspekte naših života.
 
„Izazovi s kojima se cijeli svijet danas suočava golemi su, međusobno povezani i previše hitni da bi ih bilo koja organizacija mogla riješiti sama. Možemo promijeniti svoj odnos s prirodom – ali trebamo surađivati. Trajna se zaštita postiže suradnjom više partnera, uključujući vlade, lokalne zajednice, poduzeća i individualne donatore. Samo zajedno možemo postići nužne promjene“, ističe Nataša Kalauz, izvršna direktorica WWF Adrije, ujedno jedna od panelista koje u petak možete čuti na panelu za Dan planeta Zemlje. Uz nju, na panelu će govoriti Marina Mesarić Radojčin, direktorica Internih komunikacija i CSR-a iz Privredne banke Zagreb, Andrea Božić, projektna menadžerica u Saponia d.d. te Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.
 
Ako se ne uhvatimo u koštac s nestankom prirode, morat ćemo se suočiti s velikim poremećajima svjetskog gospodarstva i opasnom prijetnjom životima milijuna ljudi. Ipak, u Hrvatskoj teme zaštite prirode i okoliša još zauzimaju sporedno mjesto.
 
Možemo li preokrenuti trend? Na koji način da napustimo „business as usual“ model i krenemo prema održivom razvoju koji u fokus stavlja zaštitu i obnovu prirode? Koliko su tvrtke odgovorne, a koliko spremne na promjene? Odgovore na ova i druga pitanja poslušajte u petak u 10 sati na besplatnom panelu na koji se možete prijaviti putem ovog linka.
Panel Dan planeta Zemlje

Share This!

Help us spread the message