What would you like to search for?

Our News

#WithEarth za Dan planeta Zemlje

Intesa SanPaolo grupa podržava WWF-ove projekte Europska Amazona i održivo ribarstvo

Danas slavimo Dan planeta Zemlje. Tim povodom se Privredna banka Zagreb, Banca Intesa Beograd, Intesa SanPaolo Slovenija i Intesa SanPaolo Bank Albania zajedno s drugim podružnicama Intesa SanPaolo grupe, priključuju WWF-ovoj inicijativi podizanja svijesti o ključnom ekološkom problemu - ubrzanom gubitku biološke raznolikosti.
 
U 50-ak godina smo izgubili 68% populacija sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca i riba, što je zabrinjavajuća brojka.* Iz  tog razloga podružnice Intesa SanPaolo grupe koriste ovaj dan kako bi potaknule korisnike svoje banke na odgovorno i održivo ponašanje, započevši s korištenjem digitalnih usluga umjesto fizičkog posjećivanja poslovnica s ciljem smanjenja našeg osobnog ekološkog otiska. Banke tako prikupljaju sredstva za određene WWF-ove projekte u Albaniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji i Srbiji.
 
Dok smo fokus u Albaniji stavili na zaštitu Jadranskog mora kroz održivo ribarstvo, u Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji naglasak je na zaštiti Europske Amazone, petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav koji je u rujnu prošle godine UNESCO proglasio svojom baštinom.
 
Intesa SanPaolo grupa kroz kampanju #WithEarth poziva sve svoje klijente da se pridruže ovoj inicijativi birajući digitalno bankarstvo.
 
Naš odnos s prirodom je neodrživ. Bioraznolikost pada alarmantnom brzinom. Sve manje populacije divljih vrsta nisu štetne samo za prirodu, nego i za naše zdravlje. Iskoristimo ovaj dan kao trenutak u kojem ćemo učini sve što je u našoj moći da preokrenemo krivulju pada života na Zemlji - našem planetu, našem domu.
 
*WWF Living Planet Report, 2020
Zajedno do održivog bankarstva

Share This!

Help us spread the message